Εκδήλωση στο Μούλκι Κιάτου Κορινθίας με μήνυμα «Σεβασμός στη ζωή και στον άνθρωπο» – Κερδίστε δωρεάν προσκλήσεις

Η Καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωση, σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας και τη Σχολή κινηματογράφου και τηλεόρασης της Πράγας (FAMU) οργανώνουν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 7:30 μ.μ. εκδήλωση με θέμα «ΜΟΡΦΕΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ – ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ: Σχολικός εκφοβισμός, προσβλητικά σχόλια, αύξηση κρουσμάτων βίας, επιθετικότητας, εγκληματικότητας, απανθρωπιά».



Οι 5 πρώτοι που θα κάνουν δημόσια κοινοποίηση την παρούσα ανάρτηση κερδίζουν 5 διπλές προσκλήσεις για την εκδήλωση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, να γίνει κράτηση των θέσεων στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 6942718837 – 2742025940

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ομίλου για την UNESCO Χίου, Οινουσσών και Ψαρών, στον Ανοιχτό Χώρο Εκδηλώσεων του “Συσκευαστηρίου Γιαμπουράνη” στο Μούλκι Κορινθίας.

Στην εκδήλωση, μετά από σύντομες ομιλίες και παρεμβάσεις, θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από τον Τσεχικό και τον Ελληνικό κινηματογράφο.

Στο σύγχρονο κοινωνικό τοπίο, τα αυξανόμενα προβλήματα συμπεριφοράς, η επιθετικότητα, η βία, οι παραβατικές συμπεριφορές, αποτελούν μια ανησυχητική πραγματικότητα. Πάνω τα σοβαρά αυτά θέματα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους θα τοποθετηθούν διακεκριμένοι ειδικοί, ενώ θα ακολουθήσει προβολή επτά (7) βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από τον τσεχικό και τον ελληνικό κινηματογράφο.

Ειδικότερα, θα μιλήσουν οι κ.κ.: Lucie Kuligová, Διευθύντρια Τσεχικού Κέντρου Αθήνας, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Δημήτριος Παπαγεωργίου, δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σικυωνίων, Θεόδωρος Μαραγκός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και Θέμης Σουλαντίκας, ιατρός, δημοσιογράφος, μουσικός και θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις από τις κ.κ. Ιωάννα Φιλντίση, δικηγόρο, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Νεμέας και Παρασκευή Μπρακούλια, ψυχολόγο, σύμβουλο ψυχικής υγείας.

Οι ταινίες που θα προβληθούν εκθέτουν και εξετάζουν ζητήματα όπως προκαταλήψεις, ομοφυλοφιλία, μετανάστευση, διαφορετικότητα, δυσκολίες ένταξης στην κοινωνία, βία κατά των γυναικών, έμφυλη βία, ψυχολογική βία, εκφοβισμός, ρατσισμός, bulling στο σχολείο. Ειδικότερα, θα προβληθούν (με ελληνικούς υπότιτλους) πέντε ταινίες μικρού μήκους από την διάσημη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (FAMU) της Πράγας -μία από τις κορυφαίες σχολές κινηματογράφου στην Ευρώπη- και δύο ταινίες μικρού μήκους από τον ελληνικό κινηματογράφο, της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη και του Θεοδώρου Μαραγκού.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ερωτήσεις και τοποθετήσεις του κοινού και διάλογο.

Την εκδήλωση, η οποία έχει διάρκεια 2 ώρες, συντονίζει ο δημοσιογράφος, ιστορικός και συγγραφέας κ. Θεοδόσης Κοντόζογλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία της «Μεταμόρφωσης» με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Προεδρίας της Τσεχίας στην Ε.Ε.

Η οργάνωση της εκδήλωσης αυτής έχει πολλαπλό σκοπό: Να συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών για το πολύ ευαίσθητο θέμα της βίας, να αναζητήσει τις αιτίες κάθε μορφής βίαιης και κακοποιητικής συμπεριφοράς των ανθρώπων, να αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο οι νόμοι και η πολιτική αντιμετωπίζουν τη βία, το έγκλημα και την κακοποιητική συμπεριφορά, να τονίσει την η καταλυτική δύναμη που έχει η έννοια του Σεβασμού στη ζωή μας και να διαδώσει την τεράστια αξία του μέσω της παιδείας, να τονίσει τη σημασία της καλλιέργειας μέσω της Τέχνης και να συμβάλει θετικά στο κοινωνικό τοπίο θέτοντας στους υπεύθυνους και τις δικές της προτάσεις. Είναι τιμή μας που την συνδιοργανώνουμε με αξιόλογους συνεργάτες και συνοδοιπόρους. [Καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωση]

Η εκδήλωση είναι ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ στη μνήμη του Θεόδωρου Γιαμπουράνη.

***

Αναλυτικά οι ταινίες που θα προβληθούν:

ΤΣΕΧΙΚΕΣ

1. Must Be Painful (2020)
Σκηνοθεσία: David Semler
Διάρκεια: 14’
Θέμα: ομοφυλοφιλία, προκαταλήψεις.
Αφού έχασαν ένα τρένο, ο φοιτητής Ντάνι και ο Ισπανός φίλος του πρέπει να περιμένουν το επόμενο. Βρίσκονται σ’ έναν άδειο σιδηροδρομικό σταθμό μαζί με δύο ομοφοβικούς Τσέχους, που δεν συνειδητοποιούν ότι ο Ντάνι καταλαβαίνει κάθε τους λέξη στα τσεχικά.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=xvFt5mqumAk&t=55s

2. Atlantis, 2003 (2017)
Σκηνοθεσία: Michal Blaško
Διάρκεια: 29’
Θέμα: μετανάστευση και η βία κατά των γυναικών, εμπόριο λευκής σαρκός
Το 2003, ο Μάρτιν και η Ντενισίγια, νεαρό ζευγάρι από την Ουκρανία, διασχίζουν τη Σλοβακία για να μπουν παράνομα στη Γερμανία. Σύντομα, τα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Σλοβακίας θα είναι από τα πιο καλά φυλασσόμενα στην Ευρώπη. Προς το παρόν, η περιοχή είναι γεμάτη λαθρεμπόρους. Πόσο μακριά θα φτάσουν; Τι είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν για μια καινούρια ζωή;
trailer: https://vimeo.com/216033189

3. White room (2021)
Σκηνοθεσία: Jakub Jirásek
Διάρκεια: 6’
Θέμα: βία, ψυχολογική βία
To “λευκό δωμάτιο” στοχεύει στην πλήρη αισθητηριακή στέρηση και απομόνωση και είναι ένα είδος ψυχολογικής βίας. Ο κρατούμενος είναι κλεισμένος σε ένα κελί εντελώς λευκό: οι τοίχοι, το πάτωμα, η οροφή, ακόμα και τα ρούχα και το φαγητό του. Η εξερεύνηση της αυθεντικής μαρτυρίας ενός κρατούμενου που επέζησε από τα “λευκά” βασανιστήρια.
trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Jg_dLTSDhcY&t=4s


4. The Little One (2017)
Σκηνοθεσία: Diana Cam Van Nguyen
Διάρκεια: 10’
Κατάλληλη για μικρότερες ηλικίες (περ. 12+)
Θέμα: εκφοβισμός, ρατσισμός, δυσκολίες ένταξης στην κοινωνία H Ρονγκ, ένα κορίτσι από το Βιετνάμ, μεγαλώνει σε μια επαρχιακή πόλη της Τσεχίας. Πρέπει να αντιμετωπίζει καθημερινά το ζήτημα της διαφορετικότητάς της, σε σχέση τόσο με το περιβάλλον της πόλης όσο και με την οικογένειά της. Παρά τη μοναξιά της, μεγαλώνοντας διδάσκει τη μικρότερη αδερφή της Λίλι να αντιμετωπίζει το ζήτημα. Όταν όμως η οικογένειά της αποφασίζει να επιστρέψει στο Βιετνάμ, η Ρονγκ αναρωτιέται: πού είναι στο σπίτι της;
trailer: https://www.youtube.com/watch?v=dYIh2x4vGpM

5. Fundamentals of Art (2021)
Σκηνοθεσία: Leo Bruges και David Payne
Διάρκεια: 5’
Κατάλληλη για μικρότερες ηλικίες (περ. 12+)
Θέμα: προκαταλήψεις στο σχολείο, bulling εκ μέρους των παιδιών αλλά και των δασκάλων Η μικρή Νάταλι ονειρεύεται να γίνει καλλιτέχνης, αλλά υπάρχουν πολλά εμπόδια στο δρόμο της – κυρίως, ένας μοχθηρός δάσκαλος τέχνης και η τρομακτική κόκκινη σφυρίχτρα του. Μια μέρα, η Νάταλι ορθώνει το ανάστημά της και δείχνει σε όλους τι σημαίνει να είσαι αληθινός καλλιτέχνης.
trailer: https://www.youtube.com/watch?v=VBTMP5CMHCo&t=2s

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ

6. Θέλω να γίνω… (2010)
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη
Διάρκεια: 12’
Η ταινία προσεγγίζει το θέμα της διαφορετικότητας σε ένα σχολικό περιβάλλον. Σε μια τάξη γυμνασίου δίνεται το θέμα της έκθεσης: “Επιλογή του επαγγέλματος – ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την επιλογή”. Ενώ όλη η τάξη κάνει σκονάκι από τον μάγκα της τάξης, ένα παιδί με Σύνδρομο Άσπεργκερ προσεγγίζει το θέμα της έκθεσης με ένα διαφορετικό τρόπο, αλλά με αποτέλεσμα να πέσει θύμα λεκτικής βίας.

7. Το όραμα του Θοδωράκη (2019)
Σκηνοθεσία – Κινούμενο σχέδιο: Θόδωρος Μαραγκός
Μοντάζ: Τζανέτος Παντελής ⦁ Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγγελική Μαραγκού
Διάρκεια: 18’
Μια αυτοβιογραφική αφήγηση μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. O σκηνοθέτης ζωγραφίζει το όραμα του για ένα όμορφο κόσμο χωρίς βία, έγκλημα και επιθετικότητα. Τα κινούμενα σχέδια του Θόδωρου Μαραγκού καταφέρνουν να μας δείξουν με έναν χιουμοριστικό τρόπο τον άδικο κόσμο που ζούμε. Όμως, μπορούμε να ξαναβρούμε τις πραγματικές αξίες της ζωής αν πάρουμε σοβαρά την παιδεία των ανθρώπων.

Info
Εκδήλωση:
ΜΟΡΦΕΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ – ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ: Σχολικός εκφοβισμός, προσβλητικά σχόλια, αύξηση κρουσμάτων βίας, επιθετικότητας, εγκληματικότητας, απανθρωπιά Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 7:30 μμ (προσέλευση 7:00 μμ)

Διοργάνωση:
Καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωση, σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας και τη Σχολή
κινηματογράφου και τηλεόρασης της Πράγας (FAMU)

Ανοιχτός Χώρος Εκδηλώσεων “Συσκευαστηρίου Γιαμπουράνη” (ΑΡΙΣΤΟΝ Α)
Μούλκι Κορινθίας, θέση Αρκούδα
https://goo.gl/maps/tjFujrQwHZupr3XW9
ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:
10 € (ενηλίκων), 7 € (φοιτητικό, εφηβικό 12-18 ετών), Παιδιά κάτω των 12 ετών: Ελεύθερη είσοδος
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Στο γραφείο του συσκευαστηρίου. Τηλέφωνα: 6942718837 – 2742025940
ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: 11:00 πμ – 2:00 μμ, 6:30 μμ – 8:30 μμ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Μαρίνα Γκόντα, Φιλόλογος, ιστορικός Τέχνης, Δρ. Παν/μίου Σορβόννης

Κατερίνα Γλυκού-Φωτεινιά, Δρ. Επικοινωνίας Δημοσιογραφίας, τ. Λέκτωρ Ιστορίας Αρχαιολογίας Παν/μίου Birmingham

Διαδικτυακή ομάδα ΕΙΜΑΣΤΕ ‘ΕΜΕΙΣ’, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ‘ΕΓΩ’ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
-Ομάδα ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
-Σύλλογος Γυναικών Διμηνιού “ΝΕΦΕΛΗ”

H Kαλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωση ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς και υποστηριχτές της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Για την καλλιτεχνική ομάδα η χορηγία είναι ύψιστη και απαραίτητη προσφορά στην κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο θεσμός της χορηγίας ξεκίνησε στην χρυσή περίοδο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και είναι μια πράξη συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών που αφουγκράζονται τα προβλήματα της σημερινής εποχής, και απώτερος στόχος αυτής της συνεργασίας είναι, όλοι μαζί να συμβάλουμε σε μια όμορφη κοινωνία ανθρώπων.

Οι εταιρείες που στηρίζουν μια καλλιτεχνική δημιουργία βοηθούν ουσιαστικά στην ενδυνάμωση της τέχνης και ταυτόχρονα στην ανάπτυξη της οικονομίας, αφού η επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα του πολιτισμού στηρίζει ένα σύνολο ανθρώπων, που δουλεύουν για αυτόν τον σκοπό και ταυτόχρονα
ένα σύνολο μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπου γίνεται η αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού , για την υλοποίηση κάθε καλλιτεχνικής εκδήλωσης.

Οι χορηγοί της εκδήλωσης είναι:
1) Ι ΚΤΕΟ ΚΙΑΤΟΥ
2) ΠΟΥΡΝΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
3) ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΟΠΤΙΚΑ
4) Σ.ΔΟΥΡΟΥ-Μ.ΠΛΩΤΑΣ-COURIER CENTER
5) ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΑΥΛΟΥ –ΑΡΤΙΟΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
6)ΓΑΪΤΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΚΛΕΙΔΑΡΑ ΜΑΡΙΑ –ΥΛΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
7)ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ -ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
8) ΚΑΜΖΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ –RED STREET CAFE
9) ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-SERVICE
10) ΠΕΛΟΠΑΚ – ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ-MHXANHMATA
11) Γ.Β. ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ-ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ
12) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΟΛΑΚΗΣ M.D ΓΗΡΙΑΤΡΟΣ
13) ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΜΠΟΥΡΑΝΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη